رادیو وایرلس چیست و چه کاربردی دارد؟

مرداد ۲۱, ۱۳۹۹

معرفی کامل رادیو وایرلس

در این مقاله قصد داریم در رابطه با رادیو وایرلس و کاربردهای آن و همچنین اطلاعات دیگر آن شما را مطلع نماییم. رادیو وایرلس یکی از تجهیزات شبکه است که به منظور پوشش دهی شبکه در فواصل طولانی مورد استفاده قرار می گیرد، برای کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.

هرآنچه که باید در مورد رادیو وایرلس بدانیم :

در برخی موارد نیاز است اطلاعاتی در مسافت های طولانی به اشتراک گذاشته شوند. رادیو وایرلس به عنوان یکی از پر کاربرد ترین تجهیزات شبکه شناخته شده است که قابلیت دریافت و ارسال داده ها را فراهم می کند. به عبارت دیگر رادیو بی سیم نقاط بیشتری را در یک شبکه پوشش می دهد و به نحوی از قدرت و توان بیشتری نسبت به آنتن ها برخوردار هستند.

 ممکن است در ابتدا مکانیزم عملکرد رادیو های بی سیم کمی ساده و پیش پا افتاده به نظر برسد این در حالی است که برای انجام فعالیت های صورت گرفته ملاک های خاصی در نظر گرفته شده است.

رادیو وایرلس

اولین نکته در خصوص رادیو بیسیم این است که فقط یک برند معتبر در جهان وجود دارد که محصولاتی متنوع و با کیفیت بالا را در این دسته بندی تولید می کند. برند نام آشنای میکروتیک که ساخت کشور لتونی است و در کشور ما نیز به دلیل کیفیت و عملکرد بالا (البته قیمت بالا هم باید به این خصوصیات اضافه کنیم) شناخته می شود.

برند های دیگری هم در بازار تجهیزات شبکه وایرلس فعالیت می کنند که محصولات آنها از نظر ظاهر شباهت بسیاری با رادیو وایرلس ها دارند. در حال حاضر برند های دیگری نیز در حال تولید رادیو بی سیم هستند، اما فقط محصولات میکروتیک در کشور ما به وفور یافت می شود. البته محصولات دیگری با شباهت بسیار به رادیو وایرلس و با نام CPE تولید می شوند.

آنتن CPE که مخفف عبارت Customer Premises Equipment است، وظیفه دریافت امواج از سمت مشتری را بر عهده دارد. به طور معمول CPE ها ویژگی پیشرفته ای ندارند و از مهم ترین کاربرد آنها می توان به ارتباط داخلی یک سرویس دهنده اینترنت (ISP) تحت عملکرد Access Point، Router و Bridge با مشتری نهایی اشاره کرد.

مهم ترین کاربرد رادیو وایرلس چه می باشد؟

رادیو وایرلس

پیش تر ها و قبل از ورود رادیو وایرلسی به دنیای شبکه های اینترنتی ارسال دیتا با محدودیت هایی مواجه بود. به عبارت دیگر ارسال دیتا تا یک محدوده خاص امکان پذیر بود و مسافت ها محدوه خاصی را برای ارسال و دریافت مشخص کرده بودند. رادیو وایرلس یکی از پرکاربردترین تجهیزات شبکه می باشد که قابلت پوشش دهی تا مسافت های بی نهایت را برای ارسال دیتا فراهم می کند.

مهم ترین کاربر رادیو وایرلس را می توان انتقال و جابجایی داده ها، صوت و تصاویر بدون محدوده مکانی دانست، این امکانات به واسطه آنتن های بی سیم صورت می پذیرد. استفاده از رادیو بی سیم در سازمان ها و موسسات بزرگ کارایی بالایی دارد به علاوه در انتقال فایل ها در دوربین مدار بسته نیز نقش مهمی را ایفا کرده است.

استفاده از رادیو وایرلس چه مزایای به همراه دارد؟

به طور کلی استفاده از رادیو وایرلسی مزایای متعددی را برای کاربران به دنبال دارد. شبکه های بی سیم یکی از تکنولوژی های روز دنیا هستند که قابلیت اتصال دو نقطه را با مسافت زیاد به هم دارد. تبادل اطلاعات در این تکنولوژی با استفاده از امواج و سیگنال ها امکان پذیر می باشد و کاربران را از استفاده سیم و کابل بی نیاز می سازد. علاوه بر این دیگر مزایایی که می توان از طریق استفاده از رادیو وایرلس به دست آورد شامل موارد زیر می باشند.

انواع مختلف رادیو وایرلس کدام هستند؟

در حال حاضر تنها کمپانی میکروتیک در راستای تولید و ساخت رادیو وایرلس اقدام نموده است، البته لازم است بدانید که سایر شرکت ها در سراسر دنیا نیز تجهیزات شبکه مشابه این محصول را در دست ساخت دارند اما آنچه در کشور ما به عنوان برند اصلی رادیو وایرلس شناخته شده است همان رادیو وایرلس میکروتیک می باشد.

نمونه از تجهیزات مشابه می توان به آنتن های بی سیم اشاره داشت البته توجه داشته باشید که ویژگی های آنتن بی سیم بسیار محدود می باشد این در حالی است که رادیو وایرلس قابلیت ارائه سرویس دهندگان اینترنت تحت عملکرد روتر ها، نقاط دسترسی و ارتباط با مشتریان اصلی را به صورت فردی و یکی به یک در دسترس افراد قرار می دهد.

رادیو وایرلس

 درنهایت می توان به صراحت عنوان کرد که رادیو وایرلس بیش از چند گام بلند از آنتن های بی سیم جلوتر می باشد. عملکرد رادیوی وایرلسی به این گونه می باشد که در سمت گیرنده با استفاده از یک روتر این امکان را فراهم می کنند که اتصالات اینترنتی دریافت شود و اتصالات مربوطه را  به واسطه طول موج کوتاه و طول موج بلند به سوی دیگر ارتباط، ارسال نماید. رادیو بی سیم ها در قالب دو گروه تقسیم بندی شده اند که هر یک وظیفه و کاربرد خاص خود را دارند.

رادیو وایرلس دو نوع می باشد :

دو مورد عنوان شده با وجود اینکه زیر شاخه های یک محصول هستند اما در برخی موارد اصلی با هم متفاوت می باشند، زیر شاخه های رادیو وایرلس از لحاظ عملکرد و نوع کاملا مختلف هستند به نحوی که نوع کارایی بسیار متفاوتی نسب به هم دارند علاوه بر این مشخصات فنی و ظاهری گوناگون و مختلفی دارند. تصور کنید بسته دیتا باید به مقصد منتقل شود در چنین حالتی دو راه در پیش رو است:

هر چند میکروتیک در دو دسته بندی کلی تولید می شود، اما با نگاهی به محصولات این دسته بندی می توان دریافت که در لایه های زیرین، انواع بیشتری از نظر سطح عملکرد، طراحی ظاهری و مشخصات فنی وجود دارند. دو Mode عملکرد کلی برای Radio Wireless تعریف شده که شامل حالت ارتباط نقطه به نقطه (Point-to-Point) و حالت CPE (مخفف Customer-Premises Equipment) می شود.

رادیو وایرلس

بسته های داده ارسال شده به رادیو بی سیم به دو صورت طول موج کوتاه (Outdoor) و طول موج بلند (Indoor) به سمت مقصد منتقل می شوند. از مشخصه های اصلی یک Radio Wireless می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پردازنده، حافظه رم و حافظه فلش
  • لایسنس لول
  • عملکرد سیستم
  • استاندارد و مشخصات شبکه بی سیم
  • تامین توان (Passive PoE)

دیدگاهتان را بنویسید