کیستون چیست ؟

مرداد ۲۶, ۱۳۹۹

در این مقاله قصد داریم در رابطه با کیستون  چیست و کاربردهای به چه صورت است  آن و همچنین اطلاعات دیگر آن شما را مطلع نماییم.

کیستون چیست؟

 در جواب سوال کیستون چیست ؟ باید گفت : در زیر ساخت های شبکه تجهیزات بسیاری مورد استفاده قرار میگیرند که طراحی آن ها با هدف تسهیل ارتباطات در شبکه صورت گرفته است . یکی از این تجهیزات کیستون شبکه است که از یک سو به کابل شبکه متصل می گردد و از قسمت دیگر یک پورت مادگی ( RJ-45 و … ) در اختیار کاربران قرار می دهد . برای درک بهتر کارایی کیستون در شبکه می توان گفت که هر جا که نیاز باشد به کابل شبکه ی موجود در زیرساخت متصل شوید باید از کیستون استفاده کنید . در بسیاری از جاها از کیستون استفاده می شود از جمله داخل پچ پنل ، فیس پلیت های روی ترانکینگ ، باکس های روکار جهت نصب روی دیوار ، باکس های توکار و باکس های کف خواب .

تاریخچه استفاده از کیستون ها

تاریخچه استفاده از کیستون ها را می توان به سال ۱۹۷۹ میلادی و در یکی از پروژه های شرکت AMP جستجو نمود. در آن سال شرکت AMP اولین کیستون Cat 3 را برای استفاده در سیستم کابل کشی ساخت یافته خطوط تلفن داخلی مورد استفاده قرار داد. بعد ها به علت سهولت استفاده از این قطعه از آن در شبکه های کامپیوتری نیز مورد استفاده قرار گرفت. البته واژه کیستون ۱۶ سال بعد یعنی در سال ۱۹۹۵ توسط ICCC به این قطعه، اطلاق گردید.

کیستون چیست

کیستون های شبکه را می توان از چند دیدگاه گروه بندی نمود. دسته بندی اول مربوط به محل نصب یا به کارگیری آن می باشد. کیستون ها را می توان در انواع مختلف پچ پنل ، باکس های  روکار جهت نصب روی دیوار ، باکس های توکار جهت نصب داخل دیوار یا باکس های کف خواب، فیس پلیت های مختلف جهت نصب روی ترانکینگ مورد استفاده قرار داد. نکته مهم در هریک از موارد فوق آن است که باید از کیستون مختص به محل نصب مورد نظر استفاده شود در غیر اینصورت کیستون در جای خود قرار نگرفته و عمل نصب تجهیزات شبکه را مختل می نماید.

دسته بندی کیستون ها

۱- دسته بندی اول‌ بر اساس محل قرار گیری آنها است. کیستون ها می توانند در مکان های مختلف مانند انواع پچ پنل ها، باکس های روکار جهت نصب روی دیوار ، باکس های توکار جهت نصب داخل دیوار یا باکس های کف خواب، فیس پلیت های مختلف جهت نصب روی ترانکینگ قرار گیرند. آنچه که باید مورد توجه قرار گیرد این است که برای هرکدام از آنها باید کیستون مختص به خودش مورد استفاده قرار گیرد. در غیر این صورت کیستون در جای خود قرار نخواهد گرفت و عملیات نصب شبکه به درستی انجام نمی شود.

۲- دسته بندی دوم کیستون براساس رده بندی یا Category است. کیستون های شبکه ها را بر این اساس می توان به کیستون های Cat.5، Cat.5e، Cat.6، Cat.6A، Cat.7، Cat.7A و Cat.8 تقسیم بندی کرد.

۳- دسته بندی سوم بر اساس جنس بدنه کیستون است که به دو نوع کیستون های فلزی و کیستون های پی وی سی تقسیم می شود. برای عبور کابل شبکه از کنار کابل برق باید یک سیستم ارتینگ درست در کل شبکه پیاده سازی شود. برای وصل شدن سیم ارت شبکه به بدنه فلزی به منظور حرکت جریانات القایی تا تکمیل شدن چاه ارت، استفاده از کیستون‌های فلزی ضروری است. همچنین برای سهولت در اتصال کابل شبکه روی کیستون توسط نصاب، هر کدام شامل جدولی رنگی می باشند که نشانگر class A و class B است.

انواع جک‌های موجود

دیدگاهتان را بنویسید