پچ پنل چیست و چه کاربردی در شبکه دارد؟

تیر ۱۸, ۱۳۹۹

پچ پنل ها ( patch panel )معمولا قطعه ای هستند  مستطیل شکل که بر روی آنها تعداد مشخصی پورت شبکه قرار گرفته است به عنوان مثال ۲۴ پورت و یا ۴۸ پورت و …. که داخل رک قرار میگرید را  می توانید مشاهده کنید.

وظیفه پچ پنل چیست ؟

وظیفه اصل یپچ پنل شبکه این است : رابط بین کابلهای شبکه و تجهیزات شبکه مانند: هاب و روتر و …. می باشدو به جای اینکه کابلها شبکه به طور مستقیم به این تجهیزات متصل شوند از طریق پچ پنل متصل می شوند.

تعریف ساده تر از patch panel:

تعریف ساده و رواتر از پچ گنل به این صورت است که وجودش به هیچ وجه الزامی نیست ولی به کار بردنش در شبکه هایی که در در طی زمان گسترش و تغیرات بسیاری در کابل کشی و .. دارند به کارشان سهولت می بخشد.

پچ پنل

معمولا هنگام کابل کشی بخش های مختلف ساختمان، همیشه تعدادی موکت وجود دارد که در آینده ای نچندان دور کاربر یا کاربرانی از طریق این سوکتها وارد مدار شبکه شوند.

کاربرد patch panel :

هنگامی که کاربران شبکه افزایش می باشد کاربرد patch panel اشکار می شود و با وارد کردن سوکت ها به پچ پنل، کاربران به مدار شبکه متصل می شوند. به عبارت دیگر یعنی تمامی کابل هایی که به سوکت ها متصل هستند را در یک نقطه که مرکز قرار گیری رک می باشد. جمع آوری کرده و آنها را وارد پچ پنل می کنند سپس شماره گذاری کرده تا در صورت نیاز هر سوکتی را که میخواهند با یک کابل شبکه به سوئیچ متصل کنند.

مزایای استفاده از patch panel :

انواع patch panel :

در پچ پنل های ماژولار می توان چندین نوع پورت مثلاً UTP، STP و FTP و Cat5 , Cat5e , Cat6 , Cat7 و حتی انواع پورت فیبر نوری مالتی مود و سینگل مود را در کنار هم قرار داد. اگر پورتی به هر عنوان دچار مشکل شود فقط همان کیستون تعویض می شود و نیاز به تعویض کامل پچ پنل نیست. این پچ پنل ها در انواع ۱۲ ، ۱۶ ، ۲۴ ، ۳۲ ، ۳۶ و … ساخته می شوند.

پچ پنل های غیر ماژولار در انواع Cat5e و Cat6 و با تعداد پورتهای ۱۶ ، ۲۴ ، ۳۶ و ۴۸ پورت بصورت رنگی و مشکی و با زوایای ۱۸۰ درجه و ۴۵ درجه تولید می شوند.

پچ پنل های برند R&M سوئیس همگی به صورت پیش فرض، ماژولار هستند.

پچ پنل POE چیست و چه کاربردی دارد ؟

patch panel

استفاده از پچ پنل‌های POE برای تلفن‌های IP، دوربین‌ مداربسته امنیتی، انتقال صوت بر بستر اینترنت و سیستم‌های هشداردهنده کاربرد دارد و با این فناوری، دیگر نیازی نیست تا برای تامین برق DV (مستقیم) تجهیزات و دستگاه‌ها از آداپتور و منبع تغذیه جداگانه نبوده و توسط دو زوج از چهار زوج کابل شبکه (پین‌های ۲-۱ و ۶-۳) به راحتی می‌توان برق مستقیم مورد نیاز دستگاه‌ها را در اختیارشان قرار داد.

بدین صورت انتقال داده‌ها (رفت و برگشت) و همچنین انتقال برق از طریق کابل‌های شبکه به راحتی امکان‌پذیر می شود.

در سال های اخیر تئوری انتقال برق روی کابل‌های شبکه باعث متحول شدن صنعت تجهیزات شبکه شد.

در این فناوری که از آن به POE یاد می‌شود، بدون نیاز به کابل کشی جداگانه برق و با استفاده از دو زوج کابل شبکه می‌توان برق مورد نیاز تجهیزات شبکه را فراهم کرد.

فضای مورد نیاز پچ پنلهای POE

این پچ پنل ها که در اندازه ۱U طراحی شده اند به آسانی در رک جای می گیرند و با حداقل فضایی که اشغال می کنند، می توانند برق مورد نیاز همه تجهیزات داخل رک را تامین کنند.

ضمن آنکه برای سازمان ها و شرکت هایی که نمی خواهند از سوییچ های POE جداگانه استفاده کنند.

این راهکار ویژه ای کوییپ مناسب خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید