فیوز صنعتی

خرداد ۲۴, ۱۳۹۹

قبل از آن که بخواهیم شما را با مفهوم فیوز صنعتی اشنا کنیم باید یک اشنایی نصبی با فیوز داشته باشیم

فیوز چیست ؟

 شاید تا به حال برای شما هم این اتفاق افتاده است که مشغول کار با یکی از وسایل برقی چه در محل کار بوده اید که ناگهان برق رفته است . (فیوز پریده است ) درواقع فیوز ﻧﻮﻋﻲ رﻟﻪ اﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﺮاي ﺣﻔﺎﻇﺖ از ﺳﻴﺴﺘﻢ در ﺑﺮاﺑﺮ ﺟﺮﻳﺎن ﻫﺎي ﺧﻄﺎي اﺿﺎﻓﻪ ﺑﺎر و اﺗﺼﺎل ﻛﻮﺗﺎه ﺑﻪ ﻛﺎر ﺑﺮده ﻣﻲﺷﻮد. فیوز به صورت مستقیم و غیر مستقیم در مسیر جریان مصرف کننده قرار می گیرد.

 در روش مستقیم تمام جریان از داخل فیوز عبور می کند و در روش غیر مستقیم با استفاده از نمونه برداری از جریان مصرف کننده به کمک وسائلی مانند ترانسفورماتور جریان، به وظیفه خود عمل می کند. فیوزهای معمولی نمی توانند عمل حفاظت موضعی را در مدارات الکتریکی به طور کامل و بدون خطا انجام دهند. در ادامه انواع فیوز کاربردی بررسی می شوند.

انواع فیوز صنعتی کاربردی

۱- فیوز کادری:

فیوز کاردی به فیوز هایی گفته می شود که از دو سر فیوز تیغه ای به بیرون زده شده و دارای قطع بالای سری و آمپر های مختلف در مصارف معمولی و صنعتی می باشند مکانیزم کار فیوز کاردی بسیار ساده می باشد.

۲- فیوزهای فشار قوی

فیوزهای فشار قوی high-voltage (HV) fuses بنا به تعریف مورد استفاده در سیستم هایی که با  برق متناوب AC و  فرکانس ۵۰ تا ۶۰ هرتز کار می کنند و ولتاژ آنها بالای ۱۰۰۰ ولت است طراحی شده است . این فیوزها شامل دو دسته اند : جریانهای محدود و جریانهای نامحدود تقسیم می شوند . دسته دوم بطور انحصاری در اغلبی از کشورها مور استفاده است چنان چه هردوی اینها درسایر کشورها واز جمله انگلستان مورد استفاده قرار می گیرند .فیوزهای فشار قوی قابل ارائه در توان های ۱۲Ka , 20Ka , 36Ka , 72Ka با ابعاد مختلف است.

۳- فیوز صنعتی پیچ خور:

فیوز های صنعتی پیچ خور به فیوز هایی گفته می شود که دو سر آن جهت نصب پیچ بر روی سیستم های برق و صنعتی می باشد فیوز های پیچ خور با برند های BUSSMANN، FERRAZ، WESTCODE قابل عرضه می باشد این فیوز ها در آمپرهای ۶۳-۲۵۰۰ آمپر ساخته می شود. در انتخاب جعبه فیوز پیچ خورباید به موارد زیرتوجه نمود: ۱- تطبیق رنج محصول با تعداد فیوز مورد احتیاج ۲- درجه حفاظت جعبه IP ۳- استحکام فیزیکی محصول خصوصاً قفل و لولای درب ۴- سهولت نصب ۵- مقاومت در برابر نور خورشید و تنش های محیطی روزمره ۶- زیبایی و کاربری آسان

۴-فیوز صنعتی فتوولتاییک:

فیوز فتوولتاییک را با نام فیوز خورشیدی و یا   (PV FUSE(SOLAR FUSE در بازارهای جهانی می شناسند فیوز فتوولتاییک جهت حفاظت ولتاژ های ناگهانی که از پنل های خورشیدی سرازیر می شوند مورد استفاده قرار می گیرند .

۴- فیوز استوانه ای:

فیوز های صنعتی هستند که در تجهیزات برق صنعتی مصرف می شوند . فیوز ها جهت حفاظت مدار در برابر هر گونه جریان اضافی می باشند نقش فیوز ها جهت تامین امنیت مدار ها بسیار مهم می باشد فیوز ها دارای ولتاژها، آمپر ها و ابعاد مختلفی می باشند.

فیوز استوانه ای چیست؟

فیوزاستوانه ای یک عنصر حفاظتی در مدار می باشد که هرگونه اضافه جریانی را که بیشتر از مقدار نوشته شده روی فیوزاستوانه ای باشد تشخیص داده و آنرا سریع قطع میکند . به همین صورت که جریان اضافه موجب تولید گرما در فیوز شده و یک سیم حساس به حرارت را که در مسیر عبور جریان و در داخل فیوز قرار دارد ذوب میکند و بنابراین مسیر عبور جریان قطع شده و اتصال کوتاه به صورت موقت برطرف میشود

 

یک پاسخ به “فیوز صنعتی”

دیدگاهتان را بنویسید